Friday, February 13, 2009

Index CDS Craziness

Tyler at Zero Hedge has an excellent post about index basis trades—arbitraging the differences in pricing between CDS indices and their single-name constituents—and how the IG11 index basis (or "skew") has exploded negative ever since Lehman. As Tyler notes, three IG11 constituents are trading on a points upfront basis, and considering that the IG11 is trading 46bps wide to the deal spread, that makes it pretty expensive to put on an index basis trade. (We'll ignore the irony of three constituents in an "investment grade" index being so distressed that they're trading on a points upfront basis.) It's also worth noting that the investment grade CDS index curves in both Europe and the US are severely inverted, and have been for a few months. Here are the spreads for the iTraxx Europe index:

And here are the spreads for the CDX IG11:
It's not surprising for CDS index curves to be inverted during times of market stress, but it's much more common for high yield indexes, and investment grade CDS index curves have never been this inverted for anything close to this long before. When the curves for the CDX IG and iTraxx Europe indexes are both severely inverted for several months, you know we're really screwed. (P.S. When the next index roll comes around in March, will we even be able to fill all 125 spots in the CDX IG index? Wouldn't everyone be happier if we just shrink the constituent pool instead of forcing garbage companies that are still technically "investment grade" like MBIA and the New York Times Co. into the CDX IG index? Just think about it.)

7 comments:

Crystal Saga Gold said...

i enjoy your writing ,its so readable ,pleasurable and easy to read .. thx .

Cheap Runescape Gold

Ice Dragon said...

Nếu bạn đang cần gửi hàng cho người thân hay khách hàng gấp thì hãy sử dụng van chuyen hang di Da Nang. Ngoài ra chúng tôi còn vận chuyển đến nhiều nơi như chuyển hàng đi Hà Nội. Đến với chúng tôi bạn sẽ được sử dụng các dịch vụ hiện có của chúng tôi như dịch vụ ship hàng tại hà nội, cho thuê kho bãi, cho thuê đất trống, chuyển phát nhanh trong nước, ship hàng nội thành tphcm, dịch vụ ký gửi hàng hóa, dịch vụ bốc xếp, cho thuê kho quận 10. Đảm bảo khi đến với chúng tôi bạn sẽ hài lòng vì chúng tôi có tất cả các dịch vụ vận chuyển lưu trữ mà bạn đang cần.

mua thuốc tốt said...

Nếu bạn muốn giảm cân nhưng chưa biết phải giảm cân như thế nào! Tôi sẽ hướng dẫn bạn cách giảm cân bằng thực đơn giảm cân cấp tốc trong 1 tuần, công thức làm kem trộn trắng da, thuốc giải độc gan nào tốt, trị sẹo lõm lâu năm bằng phương pháp tự nhiên, cách mọc tóc nhanh cho nam, cách bôi kem chống nắng đúng cách sẽ giúp bạn có làn da trắng sáng và đẹp như mong ước.

Trần Duy Thuận said...

Trần Duy Thuận Blog đang cần nhận gia công tại nhà. Ai có cần người nhận gia công tại nhà tphcm liên hệ mình nhé. Truy cập vào đặt vé máy bay giá rẻ vietjet để có thêm kinh nghiệm khi đi máy bay nhé.

Unknown said...

công dụng của băng tải có tốt hay không? bạn trả lời giúp với Cấu tạo của băng tải làm từ gì? bạn cho biết luôn là cấu tạo của các loại băng tải nhé bạn. Chức năng và cấu tạo của các loại băng tải có thật sự như những gì bạn giới thiệu ko

Fire Ball said...

Khi đến với thằng ghờm shop nơi chuyên cung cấp đồ điện máy cũ hàng đầu với chất lượng đảm bảo. Đến với thằng ghờm bạn có thể tìm thấy máy lạnh cũ giá rẻ, máy giặt cũ giá rẻ nơi chuyên bán tủ lạnh cũ giá rẻ. Hãy đến với chúng tôi để tìm thấy cho bạn sản phẩm bạn cần.

Cập nhật những kiến thức mới lạ như atsm là gì, thẻ tín dụng là gì,... qua mục kiến thức tổng hợp.

Unknown said...

Tanda-Tanda Kutil Kelamin Condyloma Acuminata Pada Ibu Hamil
Cara Menghilangkan kutil Di Kelamin Pria
Di Sekitar Penis Tumbuh Kutil ? Obatnya Apa ?
Berbahayakah Kutil Kelamin
Penyebab Kutil Kelamin Condyloma Acuminata
Tanda-Tanda Kutil Kelamin Condyloma Acuminata
Obat Kutil di Batang Zakar
Obat Kutil Di Kemaluan Wanita | Penyakit Kelamin Wanita
Obat Penghilang Kutil Kelamin
Tanda-Tanda Kutil Kelamin Condyloma Acuminata Di Bibir Vagina
obat jengger ayam untuk wanita